Eenzame uitvaart 92

Woorden van ‘il miglior fabbro’

Peter Theunynck blogt

Arctic-Style-EskimoEen sms’je van Maarten Inghels: kun jij op 11 maart een eenzame uitvaartdoen? Op woensdag heb ik een vrije dag, dus ja, ik kan. Hij stuurt mij wat er over de overledene bekend is. Bijzonder weinig, zo blijkt. Eenzame man, geen contact met de buurt, al 25 jaar niet meer on speaking terms met de kinderen. Niemand wil de begrafenis bijwonen. Echt niemand. Een eenzamere uitvaart bestaat niet.

Naam, ades, geboorteplaats en datum, plaats en datum van overlijden: daarmee moet ik het doen. Altijd heb ik de reflex om toch nog even het internet op te gaan. Ik tik de naam van de overledene en zijn adres in. Soms levert dat iets op. Nu niet. Of toch? Een naamgenoot van de overledene blijkt een boek over Eskimo’s geschreven te hebben: Eskimo’s, mensen zonder tijd. Prachtige titel. Dat lijkt me een interessant aanknopingspunt: een man die in de winter geboren wordt…

View original post 149 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s