‘Ik voel alleen affiniteit met gekken, moordenaars en stumperds’

Nog tot zondag kan je een bod uitbrengen.

Books & Bidders

‘De modale burger interesseert me niet. Ik voel alleen affiniteit met gekken, moordenaars en stumperds’, aldus Vlaams cultschrijver J.M.H. Berckmans (1953-2008). Berckmans publiceerde diverse romans en verhalenbundels waarin aftakeling, alcoholisme en de zelfkant een belangrijke rol spelen. Hij is tevens de bedenker van een van de mooiste titels uit de wereld literatuur: “Raspoetin gelijk ploeteren wij door modder en zeik op zoek naar Kellog’s Cornflakes”. Links zie je het op Otto Dix geïnspireerde omslag (ontworpen door Albert Szukalski) van Slecht nieuws voor Doctor Paf de Pierennaaier, Pandemonium in de Grauwzone, waarvan een zeldzame luxe editie bestaat.

View original post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s